Министар Ђорђевић: Више инспекција, мање рада на црно!

„У прва три месеца ове године било је 10% више инспекција, у односу на исти период прошле године“, изјавио је Mинистар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић, у емисији „Сучељавање“ на РТВ.

‘Након реаговања инспекције велики број радника добио уговоре о раду’

„Велики број радника ухваћен је да ради на црно, али након реаговања инспекције њих 94% су добили сталан посао, односно добили су уговоре о раду што је добра вест за њих, јер ће бити потпуно обезбеђени с обзиром да им се уплаћују сви порези и доприноси“, каже министар Ђорђевић.

Медијска кампања „Реци НЕ раду на црно“ има за циљ да приближи грађанима важност изласка Србије из сиве зоне, с обзиром да последња рачуница говори да од укупног БДП-а који је 10 милијарди, 3 милијарде оде у сиву зону и то грађани Србије морају да знају. За те 3 милијарде могли смо да за годину дана сазидамо дом здравља у свакој општини, обновимо све болнице и специјалне болнице, да дамо плату полицајцима, ватрогасцима и лекарима, и још да нам остане. Онда људи морају да схвате, да када не узимају фискални рачун штете држави, али и свим грађанима у Србији“, навео је министар Ђорђевић.

Министар Ђорђевић: Борба против рада на црно приоритет министарства

Mинистар Зоран Ђорђевић говорио је и о приоритетима којима ће се Министарство бавити у текућој години, међу којима су подстицај рађања и мењање демографске слике Србије, доношење Закона о родној равноправности, борба против рада на црно и израда социјалних карата.

Комплетну емисију можете погледати на следећем линку: http://media.rtv.rs/sr_ci/suceljavanje/36110

Извор: minrzs.gov.rs