Više inspekcija, manje rada na crno!

„U prva tri meseca ove godine bilo je 10% više inspekcija rada, u odnosu na isti period prošle godine“, izjavio je Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević, u emisiji „Sučeljavanje“ na RTV govoreći o rezultatima kampanje ministarstva „Reci NE radu na crno“.

‘Nakon reagovanja inspekcije veliki broj radnika dobio ugovore o radu’

„Veliki broj radnika uhvaćen je da radi na crno, ali nakon reagovanja inspekcije njih 94% su dobili stalan posao, odnosno dobili su ugovore o radu što je dobra vest za njih, jer će biti potpuno obezbeđeni s obzirom da im se uplaćuju svi porezi i doprinosi. Medijska kampanja „Reci NE radu na crno“ ima za cilj da približi građanima važnost izlaska Srbije iz sive zone, s obzirom da poslednja računica govori da od ukupnog BDP-a koji je 10 milijardi, 3 milijarde ode u sivu zonu i to građani Srbije moraju da znaju. Za te 3 milijarde mogli smo da za godinu dana sazidamo dom zdravlja u svakoj opštini, obnovimo sve bolnice i specijalne bolnice, da damo platu policajcima, vatrogascima i lekarima, i još da nam ostane. Onda ljudi moraju da shvate, da kada ne uzimaju fiskalni račun štete državi, ali i svim građanima u Srbiji“, naveo je ministar.

Ministar Đorđević: Borba protiv rada na crno prioritet ministarstva

Ministar Zoran Đorđević govorio je i o prioritetima kojima će se Ministarstvo baviti u tekućoj godini, među kojima su podsticaj rađanja i menjanje demografske slike Srbije, donošenje Zakona o rodnoj ravnopravnosti, borba protiv rada na crno i izrada socijalnih karata.

Kompletnu emisiju možete pogledati na sledećem linku: http://media.rtv.rs/sr_ci/suceljavanje/36110

Izvor: minrzs.gov.rs